Hälsodag på Sandbacka Park

Den 29 augusti anordnar Sandvik en hälsodag på Sandbacka Park, tillsammans med Previa och Sandbacka Science Park. Se till att boka in datumet i kalendern!
Starta hösten med en inspirerande hälsodag när Sandvik, Previa och Sandbacka Science Park bjuder in till en dag fylld med olika aktiviteter och föreläsningar. Flera hälsoaktörer finns på plats under dagen med sina montrar och dessutom sätts en ergonomistation upp för alla att prova på. 
Vi får bl.a. ta del av föreläsningar om sömn och välbefinnande samt psychological safety.
Vi startar hälsodagen med Morgonsoffan - frukostmingel och gäst bl.a Stig Wiklund, mental tränare/coach och föreläsare.

Program i PDF-format >>

Program
07:30-08:00 Frukostmingel
08:00-09:00 Morgonsoffan - Sandbacka Park med bl.a Stig Wiklund
11:00-12:00 Föreläsning ”Sov bättre” - Previa
12:30-13:00 Föreläsning - Psycological Safety, Areti Sevonen
13:00-15:00 Öppna aktiviteter
15:00-16:00 Föreläsning ”Sov bättre”- Previa

Utställare - montrar öppna hela dagen

Actic – Irene Irakoze

11:30-12:15 ATC - Actic Sandbacka i gruppträning sal
ATC pass är ett cirkelträning med fokus på funktionella övningar som du har nytta av i vardagen. ATC är en träningsform som passar alla, oavsett nivå. För även om det är en gruppträningsklass, så är träningen individuell och du tränar precis så hårt som du själv vill och klarar av.
13:45-14:45 Yin yoga - Elvägsrummet 
Yin yoga är precis som annan yoga  men också dess motsats. Tillskillnad från traditionell yoga fokuserar man inte på stretch eller perfektionen i en slutposition. Yin yoga bygger istället på avslappnade och enkla ställningar , som alltid utförs sittande eller liggandes. Metoden tillåter både kropp och sinne att hitta en lugn och ha en mycket god effekt mot smärta, stress och spänningar.
I stället för att träna musklerna går man djupare ,och jobbar med bindväv, leder och ligament. Som vi ofta är väldigt stela i. och då frisätts ny energi i kroppen. Dessutom aktiveras det parasympatiska nervsystemet, som gör oss lugna och harmoniska, ger bättre sömn och kan lindra värk.
09:00-11:00 &12:30-16:00 Inbody mättning, 95 kr - monterplatsen 
Inbody vägning visar hur fördelningen av muskelmassa, fettprocent, visceralt fett, mineral, proteiner och vätska ser ut i kroppen och ger en tydlig bild av hur kroppen mår. En inbody vägning kan hjälpa dig att styra din kost och träningsplan så att du når dina mål. Oavsett om du ska upp eller ner i vikt så får du även rekommenderat dagligt intag av kalorimässigt.
Din första mätning ger dig en nulägesanalys och efter några veckors träning kan du se dina resultat genom att mäta med inbody igen. 
Vad är vikt? När du ställer dig på en våg och ser att du har gått ner 1 kg. Vad är det egentligen du har gått ner?1kg fett? vätska? muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du få en bättre  förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt. 
Ta hand om dig och din kropp!

Active Brands – Pär Burefjord

Hälsocenter – Elisabeth Andersson

Parkbadet – Eva Andersson

Previa – Helena Niva Andersson och Malin Dahlqvist

11:00-12:00 & 15:00-16:00, Föreläsning Sov bättre! med Annika Samuelsson - Futurum 
Sömnen är den viktigaste återhämtningen vi kan få och därför är det viktigt att främja sömnen för att må bra. Det finns ett tydligt samband mellan stress och sömnproblem, så att hantera ett stressfyllt arbets- och privatliv är således en viktig faktor. Men det finns mer vi kan göra själva för att förbättra sömnen.
I föreläsningen presenteras de viktigaste delarna för att förbättra din sömn, utifrån KBT (Kognitiv beteendeterapi), den behandling som är mest rekommenderad vid sömnstörningar. 
Annika är utbildad socionom och KBT-terapeut och har en bred erfarenhet inom primärvård och företagshälsovård. 

PT Gymmet – Emma Elfström

Utekontoret – Lovisa Pettersson

Datum: 29 augusti