Ett stort Grattis till Christoffer Hamin och Anders Gilberg

som mottagit SKAPA-priset 2017. Christoffer och Anders får nu representera Gävleborg vid den nationella SKAPA-tävlingen i Stockholm den 9 november.


Christoffer Hamin tar emot priset av landshövdingen. Foto: Länsstyrelsen Gävleborg

Företaget D-Rail som har sitt kontor på Sandbacka Park tar fram lösningar för att bl.a. mäta skicket på räls och kontaktledning. 

SKAPA Utvecklingsstipendium gick i år till Christoffer och Anders för deras sensorsystem som ger möjligheten att kontrollera järnvägen kontinuerligt. Juryns motivering:
Unik lösning med potential för världsmarknaden. Innovationen löser ett stort samhällsproblem innan farliga situationer uppstår. Paketeringen av konceptet är nydanande och löser ett problem på ett nytt sätt genom att kombinera sensorteknik med fordonens egna datorsystem. Innovationen ökar säkerheten och punktlighet för tågresenärer, är kostnadsbesparande för infrastrukturägare och tågägare. 

Tävlingen är indelad i två klasser: SKAPA Utvecklingsstipendium som är ett mer generellt inriktat pris till innovatörer och SKAPA-priset för unga innovatörer under 30 år.

Länsstyrelsen nyhet om SKAPA-priset 2017 >>
Almi pressmedelande >>
SVT Gävleborg >>
GävleDagblad >>
Mer om företaget D-rail >>
Mer om Stiftelsen Skapa >>