D-rail är återigen vinnare


Christoffer Hamin fjärde från vänster. Pristagarna från ceremonin i Frankrike den 19 juni 2017. Foto: EU-kommissionen

D-rail har återigen vunnit ett pris för deras innovativa transportlösningar. Denna gång medverkade de i Europakommissionens tävling European Transport Innovation Challenge 2017. Temat var innovativa och hållbara transportlösningar. I Frankrike hölls det en ceremoni den 19 juni och 110 bidrag deltog i tävlingen. Christoffer Hamin och Anders Gilberg från D-rail stod i slutet som en av tolv vinnare i den europeiska tävlingen.

Järnvägsföretaget D-rail har inom bara ett par månader tilldelats två priser för deras digitala järnvägssystem. Tidigare tog de emot - för andra året i rad - det regionala SKAPA-priset, den 23 maj. D-rail är även vinnare av det nationella SKAPA-priset för unga innovatörer 2015. 

I tävlingen deltog innovatörer från hela Europa. De vinnande bidragen kommer från Sverige, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Schweiz, Rumänien, Italien och Slovakien. EU-kommissionen skriver på sin hemsida:
     – The 12 winners of the European Transport Innovation Challenge 2017 offered solutions in a wide range of transport applications. They are students, or working at start-ups or larger SMEs, aged between 18 and 35.

D-rail är systemleverantörer och har utvecklat ett eget system för realtidsövervakning av järnvägsinfrastruktur med beslutsstöd för proaktivt underhåll. De har tagit fram mätinstrument som kan mäta av de mest kritiska delarna av järnvägen. Mätvärdena analyseras och ger indikation till kunden att någon del av järnvägen är på väg att gå sönder.

Sandviken-företaget är hemmahörande på Sandbacka Science Park och är ett av Movexums inkubatorbolag. Vi vill därför gratulera Christoffer Hamin och Anders Gilberg från D-rail till utmärkelsen.

D-rails erbjudande >>
European Transport Innovation Challenge 2017 >>
Movexum >>