Sentor nyinflyttat företag på Sandbacka Park


Sentor expanderar och öppnar ett kontor i Sandviken, på Sandbacka Science Park. Förutom att stärka kundnärvaron i regionen är målet att bidra till fler lokala arbetstillfällen för IT-säkerhetsintresserade, säger regionsansvarig Andreas Tägtström.
Företaget har sedan starten 1998 vuxit från ett litet Stockholmsbaserat företag till att idag sysselsätta över 70 anställda med några av landets mest prestigefyllda säkerhetsuppdrag. Sedan tidigare finns Sentor i Stockholm och i Malmö, och i maj slogs dörrarna upp för ett tredje kontor, i Sandviken, som fäste för region norr.

Målet med satsningen är dels att förbättra närvaron för den växande kundbasen i Norrland, men också att bygga en hubb för teknisk IT-säkerhetskompetens. Andreas Tägtström, regionsansvarig och teknisk IT-konsult på Sentor, berättar:

– Säkerhetsbranchen är väletablerad i Stockholm och syd, men dåligt utbredd i norr. Det finns förvisso många lokala aktörer som levererar IT, men utbudet och kompetensen inom kvalificerade IT-säkerhetstjänster är förhållandevis lågt. Som en direkt följd finns relativt få arbetstillfällen för den som vill arbeta dedikerat med IT-säkerhet i Gävle-regionen.

Sentor är ett cybersäkerhetsföretag som arbetar med att skydda våra samhällsviktiga digitala funktioner och organisationers affärsverksamhet, mot nutida och framtida cyberhot. Genom att kombinera expertkunskap, erfarenhet och engagemang hjälper vi till att skydda ett öppet och tillgängligt informationsflöde. Samtidigt möjliggör vi för organisationer att digitalisera sin verksamhet på ett säkert sätt. Sentor är ett av norra Europas ledande bolag inom IT-säkerhet. Företaget startades 1998 och har idag några av världens mest välkända företag som kunder.

Läs intervjun med Andreas här >> och mer om företaget Sentor.