Nyinflyttat företag – Sjöhem.se


Niclas Larsson, VD och Mikael Asp, Marknadschef. Foto: Jenny Korhonen, Sandbacka Park Utveckling.

Sveriges första nischade bostadssajt är grundad i Sandviken och sitter i Sandbacka Park. Sjöhem.se är marknadsplatsen för endast sjö- och havsnära fastigheter. Bakom idén och grundarna till bolaget är Sandviken-duon Niclas Larsson och Mikael Asp.
     – Idén och konceptet grundar sig i den stora efterfrågan på dessa fastigheter och vi kände att vi kan bygga en mer användarvänlig sajt som belyser detta heta ämne på ett bättre sätt, säger Niclas Larsson, VD på Sjöhem.


Sjöhem är ett IT-baserat företag som består av Niclas Larsson, VD och Mikael Asp, Marknadschef. Sandbacka Parks miljö lockade Niclas Larsson och Mikael Asp.
     – Sandbacka Parks miljö är perfekt för oss. Här finns allt vi behöver, i form av mötesrum, gym, restaurang och närheten till andra personer och företag, säger Niclas Larsson, VD.

”Kompassen till ditt drömboende”
Sjöhem är en bostadssajt som riktar sig till kunder med intresse för havs- och sjönära tomter, oavsett boendeform. Det är en söktjänst som listar alla fastigheter inom nischen i hela Sverige. Sajten Sjöhem.se bygger på en sökmotor där man söker på avståndet man är beredd att åka från given plats istället för som på andra traditionella sajter där man söker på län och kommun.
     – Som vår tagline också lyder är Sjöhem ”kompassen till ditt drömboende”. Vår sajt begränsar inte kunden på något geografiskt plan, snarare tvärtom. Vi vill få folk att lyfta blicken utanför områden man redan känner till.  Man kommer då upptäcka fantastiska ställen och se stora prisskillnader på fastigheterna även fast det är samma avstånd till dem, säger Mikael Asp, Marknadschef.

Nätverksbyggande
Sjöhem startade sin resa hösten 2015 och flyttade in i Sandbacka Park våren 2016. De har redan fått stor hjälp av Sandbacka Park i deras företagsbyggande.
     – Vi har haft mycket kontakt med Ulrika Malmkvist och Irene Bogren. De har matchat oss med andra företag i syfte att bredda vårt nätverk. Det har vi haft stort nytta av, säger Niclas Larsson och Mikael Asp.

Dela erfarenheter
Efter ett intensivt år har grundarna till Sjöhem fått med sig mycket erfarenhet på vägen. De hoppas kunna dela sina lärdomar med andra företag på Sandbacka Park.
     – Vi samlar ständigt på oss erfarenhet. Under bara ett år har vi fått stora insikter i den digitala världen. Vill något företag ta del av våra erfarenheter kommer vi såklart att finnas tillgängliga för dem, säger Niclas Larsson.

Växa tillsammans
Sandbacka Park är en miljö som främjar utveckling, företagande och innovationer. Som företag på Sandbacka Park är nyckeln att kunna bidra till just detta. Idag finns olika 49 företag på Sandbacka Park och hela 900 medarbetare.
     – Känslan är att vi har massa kollegor när alla sitter i denna miljö, fastän att vi alla driver olika företag. Det hade varit roligt om vi kan hitta partners i huset att växa med, säger Mikael Asp.

Sjöhem - utanför Sveriges gränser
Redan efter ett år har Sjöhem hunnit få mycket positiv feedback från mäklare och bostadssäljare. Likväl externa aktörer som är intresserade att investera i bolaget.
     – Vi har ett mål om att 95 % av Sveriges alla sjönära objekt ska finnas på Sjöhem.se. Vi har även en vision om att Sjöhem inte stannar inom Sveriges gränser, säger grundarna till Sjöhem.