Är din innovation Gävleborgs bästa?
Är din innovation Gävleborgs bästa? Eller känner du någon som sitter på en idé? I år är Almi Gävle Dala och Movexum medarrangörer i SKAPA-priset i Gävleborgs län. Ansök idag och din idé har möjlighet att belönas som den bästa innovationen i länet, sedan tävlar du med din idé på nationell nivå där Sveriges bästa innovationspris delas ut med en prissumma om 550 000 kr. 

Vad är SKAPA?
SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. Varje år delar utser stiftelsen ut två priser; SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset för unga innovatörer på 250 000 kr.

Urval i två steg
Första urvalet sker länsvis och därefter nationellt. Vinnaren i Gävleborgs län får av Almi Gävle Dala och Movexum ett pris på 10 000 kronor och kvalificerar sig till finalen i Stockholm där Stiftelsen SKAPA delar ut Sveriges största innovationspris – SKAPA-priset. En regional prisutdelning sker på Gävle slott i maj. Förra årets vinnare i Gävleborgs län var Movexum-bolaget D-Rail.

Sista ansökningsdag 23 april!
​Ansök redan idag eller nominera någon du tycker borde delta i tävlingen! Ansökningsformuläret finns på www.stiftelsenskapa.se.

Bild och text: Movexum AB