Perceptive Solution hittade sitt andningshål i Sandviken

Först ut är Petter Lundgren och hur etableringen av Perceptive Solution kom till Sandviken och Sandbacka Park.


När IT-boomen var som hetast i mitten av 1990-talet låg företaget Perceptive Solutions på Hantverkargatan i Stockholm. Företaget hade god omsättning, men det stora problemet var att hitta kompetent personal som stannade kvar i företaget.  Det man sökte var en kommun med framåtanda och handlingskraft och valet blev Sandviken.

– Personligen tyckte jag att Sandbacka Park låg lite långt från stan’, men det gick inte att ta miste på den handlingskraft och vilja som fanns här och det var det viktigaste för oss, berättar Petter Lundgren.

Handlingskraft utan motsvarighet
Med hjälp av Svante Nord och Stefan Hedin, samt Näringslivsutvecklaren Arto Alahelisten och Jan Fagerström från Arbetsförmedlingen hade Perceptive Solutions snart etablerat sig med 25 kompetenta kollegor på Sandbacka Park.

– Jag har varit runt på så många ställen när vi har etablerat kontor ute i Sverige, och har inte hittat någon motsvarighet till Sandbacka Park. Det som nu händer med kopplingen till forskning och utveckling är ytterligare en stor fördel, säger han. 

Petter lyfter fram vikten av alla kreativa möten som sker mellan forskare och olika företag men också den teknikutveckling som Sandvik driver tillsammans med de stora IT-jättarna.

Läs intervjun med Petter i sin helhet på www.sandbackapark.se/storytelling >>