Hälsodag på Sandbacka Park

Den 29 augusti anordnar Sandvik en hälsodag på Sandbacka Park, tillsammans med Previa och Sandbacka Science Park. Se till att boka in datumet i kalendern!
Starta hösten med en inspirerande hälsodag när Sandvik, Previa och Sandbacka Science Park bjuder in till en dag fylld med olika aktiviteter och föreläsningar. Flera hälsoaktörer finns på plats under dagen med sina montrar och dessutom sätts en ergonomistation upp för alla att prova på. 
Vi får bl.a. ta del av föreläsningar om sömn och välbefinnande samt psychological safety.
Vi startar hälsodagen med Morgonsoffan - frukostmingel och gäst bl.a Stig Wiklund, mental tränare/coach och föreläsare.

Program i PDF-format >>

Erbjudanden från våra restauranger >>
Program
07:30-08:00 Frukostmingel
08:00-09:00 Morgonsoffan - Sandbacka Park med bl.a Stig Wiklund
11:00-12:00 Föreläsning ”Sov bättre” - Previa
13:00-15:00 Öppna aktiviteter
15:00-16:00 Föreläsning ”Sov bättre”- Previa

Utställare - montrar öppna hela dagen

Actic – Irene Irakoze

11:30-12:15 ATC - Actic Sandbacka i gruppträning sal
ATC pass är ett cirkelträning med fokus på funktionella övningar som du har nytta av i vardagen. ATC är en träningsform som passar alla, oavsett nivå. För även om det är en gruppträningsklass, så är träningen individuell och du tränar precis så hårt som du själv vill och klarar av.
13:45-14:45 Yin yoga - Elvägsrummet 
Yin yoga är precis som annan yoga  men också dess motsats. Tillskillnad från traditionell yoga fokuserar man inte på stretch eller perfektionen i en slutposition. Yin yoga bygger istället på avslappnade och enkla ställningar , som alltid utförs sittande eller liggandes. Metoden tillåter både kropp och sinne att hitta en lugn och ha en mycket god effekt mot smärta, stress och spänningar.
I stället för att träna musklerna går man djupare ,och jobbar med bindväv, leder och ligament. Som vi ofta är väldigt stela i. och då frisätts ny energi i kroppen. Dessutom aktiveras det parasympatiska nervsystemet, som gör oss lugna och harmoniska, ger bättre sömn och kan lindra värk.
09:00-11:00 &12:30-16:00 Inbody mättning, 95 kr - monterplatsen 
Inbody vägning visar hur fördelningen av muskelmassa, fettprocent, visceralt fett, mineral, proteiner och vätska ser ut i kroppen och ger en tydlig bild av hur kroppen mår. En inbody vägning kan hjälpa dig att styra din kost och träningsplan så att du når dina mål. Oavsett om du ska upp eller ner i vikt så får du även rekommenderat dagligt intag av kalorimässigt.
Din första mätning ger dig en nulägesanalys och efter några veckors träning kan du se dina resultat genom att mäta med inbody igen. 
Vad är vikt? När du ställer dig på en våg och ser att du har gått ner 1 kg. Vad är det egentligen du har gått ner?1kg fett? vätska? muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du få en bättre  förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt. 
Ta hand om dig och din kropp!
Läs mer om Actic >>

Active Brands – Pär Burefjord

Hälsocenter – Elisabeth Andersson

På Hälsocenter erbjuder vi även Pilates, SomaMove, Qigong och olika behandlingar! Det finns pass för alla, barn som senior, vana som ovana, killar/tjejer, herrar/damer. Under hälsodagen presenterar jag tre olika yoga pass, välkommen att delta!
10:00-10:45 YinYoga – Elvägsrummet
En lugn och avslappnande stund där du landar i olika yogapositioner (stretchpositioner). Vi stannar i ca 4 min och låter musklerna slappna av helt med hjälp av andning och närvaro i dig själv.Mjuka kläder, gärna en tröja och strumpor. 
11:45- 12:15 Pausyoga - Elvägsrummet
Ett pass med övningar såsom sträckningar, töjningar  och andning, som kan användas under dagen som paus positioner. Som får igång cirkulationen i nacke, axlar och bröst och stäcker ut ljumskar och stela höfter som påverkar ryggen. Behöver ej ombyte!
15:00-15:30 Yoga – Elvägsrummet
Ett flödespass där vi får gång energin, släpper på spänningar och sänker stress och blodtryck! Mjuka kläder!
Läs mer om Hälsocenter >>

Parkbadet – Eva Andersson

11:00-11:30 Poweryga - Elvägsrummet
En fysisk, dynamisk yogaform. Genom styrkebaserade övningar tränas balans, uthållighet, rörlighet och styrka tillsammans med andningen.
12:30-13:00 MEDIYOGA - Elvägsrummet
En mjuk, terapeutisk, meditativ yogaform med andnings- och kroppsövningar samt meditation. Mjuka yogaställningar kombineras med enkla kraftfulla andningsövningar. Kan utföras på stol eller yogamatta.

Friskvården på Parkbadet erbjuder över 60 gruppträningstillfällen per vecka. Vår filosofi är att hitta en bra balans i vardagen. Mellan träning och vila, mellan aktiviteter och återhämtning. Det gäller att du hittar just de bitar som passar in i ditt livspussel.

Previa – Helena Niva Andersson och Malin Dahlqvist

11:00-12:00 & 15:00-16:00, Föreläsning Sov bättre! med Annika Samuelsson - Futurum 
Sömnen är den viktigaste återhämtningen vi kan få och därför är det viktigt att främja sömnen för att må bra. Det finns ett tydligt samband mellan stress och sömnproblem, så att hantera ett stressfyllt arbets- och privatliv är således en viktig faktor. Men det finns mer vi kan göra själva för att förbättra sömnen.
I föreläsningen presenteras de viktigaste delarna för att förbättra din sömn, utifrån KBT (Kognitiv beteendeterapi), den behandling som är mest rekommenderad vid sömnstörningar. 
Annika är utbildad socionom och KBT-terapeut och har en bred erfarenhet inom primärvård och företagshälsovård. 

PT Gymmet – Annika Winterros & Emma Ellström

13:00-14:00 Soma Move workshop - Sigma
Kom och upplev Soma Move genom att förstå bakgrunden till rörelserna. Du behöver inte träna själv utan tanken är att du ska få se grunderna i denna fantastiska träningsform. Med hjälp av två instruktörer guidar vi dig igenom övningarna visuellt och coachande. Alla deltagare får med sig en fribiljett till PTgymmet, så du kan komma och provträna hos oss och uppleva passet i din kropp. Vi svarar även på dina frågor till träningsformen och hur den kan hjälpa dig.

På Sandvikens minsta gym, PTgymmet, erbjuder vi personlig träning i lyxig avskildhet. Hos oss tränar du enskilt eller i grupp tillsammans med din tränare. Vi har gruppträning i små grupper där vi tränar Soma Move och Soma Mind. I våra PT Small group tränar man fokuserat i en liten grupp under sex veckor för att få kvalitet med hjälp av en PT, men också samhörigheten i den lilla gruppen. 

Utekontoret – Lovisa Pettersson

10:00-10:15 och 14:00-14:15 visning (övrig egen tid för kontemplation)
TA MED DIG ARBETET UT I NATUREN - ETT UTOMHUSKONTOR FÖR FRAMTIDENS HÅLLBARA SAMHÄLLE
Vi tillbringar stora delar av våra liv på våra arbetsplatser. Ofta är det inomhusarbete, främst framför en dator eller ett skrivbord. Vi har få soldagar i Sverige och behöver dagsljus och utomhusvistelse för att må bra. Varför har vi då ingen plats där man kan gå ut och arbeta med kontorsarbete?
Utomhuskontoret löser bland annat problemet med att solen stör sikten på datorskärmen.
Designad och handgjord i Gävleborg.

Erbjudanden från våra restauratörer, för snabb och enkel förtäring under dagen:

Restaurang Sandbacka Park - Gefle Gourmetservice
Green Power smoothie, Exotic power smoothie
Våra hemgjorda Bars
Surdegs ciabatta & frögrova fyllda med råhyvlad sallad, färskost, ost & flatrökt skinka
Våran hälsorätt; Ugnsrostad ärtfalafel med tabbouléh & myntayoghurt

3 olika sorters TO GO sallader;
Pepparlaxsallad med citronmarinerad bulgur, morotssallad, vitkål samt hyvlade betor
Halloumisallad med quinoa, rostade solrosfrön, rostad vitkål, melon
Örtmarinerad kycklingsallad med quinoa, hyvlade betor
Det finns 2 valfria dressingar samt foccacia.
Racine´s Café & Bistro
Italiensk inspirerad kycklingsallad med pasta TO GO,
Bajasallad, Caesarsallad

Yoghurt med frukt och hemgjord crunch TO GO

Energigivande Fruktkopp TO GO

Datum: 29 augusti