Logo

Aktuellt

event

3D-printning av visir till vården

Kategori: Hållbar produktion

I mitten av mars började Sima Valizadeh på Sandbacka Science Park att tillsammans med Region Gävleborg koordinera olika aktörer, såsom företag, organisationer och privat personer med till gång till 3D-skrivare. Detta för att producera ansiktsskydd/visir till sjukvård och omsorg i regionen.

Som följd av Covid-19-viruset har många leverantörer inom EU haft problem med leveranser av skyddsutrustnings till sjukvården. Bl.a. har visir till sjukvård och äldreomsorg efterfrågats.

Många företag har erbjudit sig att utan kostnad bistå med 3D- skrivare för att tillverka båge/ansiktsskydd och andra kritiska delar till vården i strävan att bekämpa COVID-19-pandemin.

Utgångspunkten var 3Dverkstan i Stockholm som tagit fram en ritning till ett ansiktsskydd som skrevs ut i plast med hjälp av vanliga 3D-skrivare. På skalmen sattes sedan fast en tunn genomskinlig plastfilm som t.ex. OH film.

För er som önskar hjälpa till med att 3D-printa skyddsutrustning till sjukvård och omsorg, mejla gärna mig om hur många bågar du kan printa/dag eller vecka.

Vill du bidra:

Hör av dig om du ha goda idéer, utmaningar eller behov att lösa i coronatider där 3D-utskrift kan vara en del av lösningen?

Alla bidrag är välkomna och vi kan stödja er i processen.

Sima Valizadeh,
Tel: +46 (0)26 24 07 59, +46 (0)72 880 56 67
E-post: sima.Valizadeh@sandviken.se2020-04-21

Hållbar produktion
Logo
Facebook
LinkedIn
Instagram