Logo

Kundcase

event

JRJ IndustriAutomatik vill bli fler

Datum:

I de nya lokalerna på Sandbacka finns det plats för fler än de sex-sju personer som arbetar på JRJ IndustriAutomatik AB just nu ‒ och det finns helt klart en tanke att företaget ska kunna växa ännu mer.

‒ Jag vill att det ska vara stabilt, men vi ser fler uppdrag, säger ägaren Janne Johansson.

Från årskiftet 2019-2020 sitter JRJ Industri Automatik i markplan istället för i källaren och genom stora fönster ‒ i fikahörnan nästan ända från golv till tak ‒ strömmar dagsljuset in.

De nya lokalerna är en medveten satsning på arbetsmiljön, förklarar Janne Johansson och berättar att alla nu får nya höj- och sänkbara skrivbord till exempel.

Det är en bit ifrån källaren därhemma, där allt drog igång för snart 20 år sedan. Janne Johansson arbetade på ABB men tyckte att det blev för stort och ville hellre råda över sig själv.

‒ Man kan ju undra såhär i efterhand. Jag var ensamstående med barn och hade bara 10 000 på kontot och ett halvårs tjänstledighet som backup.

Men han är lite av en entreprenör, säger han, och redan efter några år ombildade han företaget till ett aktiebolag och kunde anställa sina första medarbetare.

JRJ IndustriAutomatik gör, väldigt kort sagt, elkonstruktioner och automationslösningar åt industrin, det kan handla om avancerade regleringar av processer och maskinsäkerhet.

‒ Maskinsäkerhet är en stor del, det har varit mycket i fokus den senaste tiden. Det kan handla om allt från ljusridåer som bryts när man går in eller automatiska grindar. Tekniskt sett är det inte svårt att bygga skydd ‒ men man ska ju kunna jobba vid maskinen också. Det är den lilla detaljen, säger Janne Johansson med ett leende.

När företaget gick från att vara enmansföretag till att bli fler, letade Janne Johansson lokaler i Sandviken och fastnade för Sandbacka Park. De har haft lokaler på flera olika ställen i fastigheten.

‒ Det är enkelt, allt finns ju här, konstaterar han.

Lokalerna är en naturlig mötesplats, det är lätt att titta in på Näringslivskontoret och snacka, och Janne Johansson försöker också hinna med att gå på tillväxtfrukostar och liknande som Sandbacka Science Park anordnar ‒ även om han nästan alltid är ute hos kunder.

Men en anledning till de nya lokalerna är att de sedan några år tillbaka använder ett nytt konstruktionsverktyg, ePLAN, som gör att medarbetarna bättre sitter inne på kontoret och arbetar än ute hos kunderna, som tidigare. Och då måste arbetsmiljön, med ljus, ergonomi och, inte minst, snabba, driftsäkra servrar, funka, konstaterar Janne Johansson.

‒ Nu har vi verkligen skaffat oss förutsättningar för att fortsätta utvecklas och arbeta vidare med att effektivisera våra konstruktionsprocesser. Vi vill alltid försöka överträffa våra kunders förväntningar på oss.

Och så finns det som sagt plats för fler. JRJ IndustriAutomatik är ett växande bolag.