Logo

Kundcase

event

Utomhuskontoret blev en succé ‒ nu designar Lovisa ett ute-mötesrum

Datum:

Den som besökte Sandbacka Science Park i Sandviken under hösten 2018 kunde se prototypen av utomhuskontoret som Lovisa Pettersson och hennes syster Frida designat.

Nu finns The Bug i produktion och Lovisa Pettersson är igång med nästa designprojekt.

Det började som ett sommarprojekt för Lovisa Pettersson, som då läste Industridesign på Högskolan i Gävle, och hennes syster som pluggade på Beckmans i Stockholm. Embryot till The Bug skapades och visades senare upp på Beckmans examensutställning ‒ och hamnade på stor bild i Dagens Nyheter.

‒ Och då var det bara som “shit, vad hände?! Vad gör vi nu? Ska vi sälja bort den eller ska vi starta eget?”, säger Lovisa Pettersson och förklarar att hon snabbt landade i att hon ville testa att köra på själv, medan hennes syster var mer sugen på att göra annat.

Hon är så nöjd över beslutet.

‒ Jag rekommenderar verkligen alla som har en idé att starta eget.

Innovationen The Bug, som alltså gör att det enkelt går att sitta utomhus och arbeta med dator utan att solen lyser på skärmen, skickades in till Swedbanks tävling Rivstart. Den tog sig inte vidare där, men de hörde av sig och frågade om de inte kunde få kontakta Movexums inkubator. Ungefär samtidigt föreslog Sandbacka Sceince Parks företagsrådgivare att prototypen skulle få ta plats i entréhallen, där alla som passerade kunde titta närmare på den.

‒ Jag är extremt tacksam för Movexum. Min coach där är fantastisk, säger Lovisa Pettersson och berättar att hon via honom så småningom fick kontakt med det företag i Edsbyn som nu tillverkar The Bug.

‒ Tidigare var det pappa och jag som åkte runt med en släpvagn till de som skar ut och sedan till de som svetsade och till de som pulverlackade…

The Bug är gjord av svenskt trä, som hettas upp istället för att impregneras, en metod som använts sedan vikingatiden, och pulverlacken är den miljövänligaste på marknaden ‒ allt för att produkten och produktionen ska vara så hållbar som möjligt.

Nu arbetar Lovisa Pettersson dels med att sälja utomhuskontoret och dels med nästa idé ‒ ett helt “mötesrum” utomhus.

Så länge finns några The Bug färdiga att slå sig ned i och börja jobba faktiskt utanför Sandbacka Science Park. Kanske kommer det att finnas ett utomhusmötesrum där också så småningom?